Veelgestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor een medisch centrum van DC Klinieken?

Bij DC Klinieken wordt u snel geholpen en klantvriendelijk behandeld door vakkundig personeel. Binnen 24 uur kunt u terecht voor laboratoriumbepalingen, diagnostiek en spreekuren.

Heb ik een verwijzing nodig van de (huis)arts?

Voor vrijwel alle zorg die bij DC Klinieken wordt aangeboden, heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts. Onder het overzicht van specialismen op deze website kunt u per behandeling checken of u een verwijsbrief nodig hebt.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Hebt u een verwijzing van uw arts en een afspraak gemaakt bij een van onze centra? Dan moet u de volgende zaken meenemen:

  • het aanvraagformulier, dat u van uw (huis)arts meekrijgt

  • uw verzekeringspasje

  • uw identiteitsbewijs

  • uw Actueel Medicatie Overzicht (AMO)

Wat zijn de openingstijden van de centra van DC Klinieken?

De centra van DC Klinieken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. DC Klinieken Rotterdam is op donderdag en vrijdag van 7.30 tot 16.30 uur geopend.

Hoe kan ik DC Klinieken bereiken als de centra gesloten zijn?

U kunt de centra buiten kantooruren alleen bereiken voor spoedgevallen naar aanleiding van een bezoek aan het centrum. Bel (020) 59 23 831 en u krijgt een doktersassistent of verpleegkundige aan de lijn. Aan de hand van uw klachten wordt u verder geholpen.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Nadat u een verwijzing van uw (huis)arts hebt gekregen, belt u met onze afsprakenbalie. Het gratis telefoonnummer is 0800 – 231 35 57. Via een keuzemenu geeft u aan bij welke vestiging u een afspraak wilt maken.

Worden behandelingen door mijn zorgverzekering vergoed?

Vrijwel alle behandelingen worden door uw zorgverzekering vergoed als u een verwijzing van een (huis)arts heeft. Houd u wel rekening met uw eigen risico. Onder het overzicht van specialismen op deze website kunt u per behandeling checken of u een verwijsbrief nodig hebt.

Wie zijn er werkzaam in de centra van DC Klinieken?

DC Klinieken heeft 14 vestigingen waar ruim 450 medische professionals zich dagelijks inzetten voor de beste en snelste zorg mogelijk. Ons medisch team bestaat uit doktersassistenten, laboranten, verpleegkundigen en medisch specialisten.

Hier maakt u kennis met onze specialisten.

Waarom zijn er geen wachtlijsten?

De centra van DC Klinieken zijn kleinschalig. Daarom kunnen wij onderzoeken en behandelingen efficiënter inplannen. Voor diagnostiek wordt binnen 24 uur een afspraak gemaakt, voor onze spreekuren binnen een week.

Wat is een Actueel Medicatie Overzicht (AMO)?

Een actueel medicatieoverzicht (AMO) bevat een overzicht van alle medicijnen die u gebruikt met vermelding van de dosering ervan. Daarnaast staan er belangrijke gegevens in over uzelf. Bijvoorbeeld of u ergens allergisch of overgevoelig voor bent. Dankzij een medicatieoverzicht kunt u zowel in Nederland als in het buitenland snel, goed en veilig wordt geholpen.

Wij adviseren onze patiënten om een actuele AMO mee te nemen naar onze centra.

Hoe kom ik aan een Actueel Medicatie Overzicht (AMO)?

U kunt een Actueel Medicatieoverzicht gratis bij uw apotheek krijgen. De apotheker of een van de assistenten neemt graag de tijd om het overzicht van uw medicijnen met u door te nemen. Het is belangrijk goed te kijken naar de volledigheid en hoe u de medicijnen gebruikt.

Waarom is een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) zo belangrijk?

Als uw gezondheidssituatie verandert en/of als u met nieuwe artsen te maken krijgt, is een Actueel Medicatieoverzicht van groot belang. Want bestaande zorgverleners moeten goed weten wat veranderd is. En nieuwe zorgverleners moeten precies weten welke medicijnen u gebruikt. Alleen zo kunnen ze u de beste zorg bieden. Neem dus altijd een actueel medicatieoverzicht mee.

 

Mijn medicijngebruik is veranderd, waar geef ik dit door?

Er kunnen altijd dingen veranderen in uw medicijngebruik. Uw arts verandert bijvoorbeeld de dosering van een middel dat u al langer gebruikt. Of hij/zij vertelt u dat u met een medicijn mag stoppen. Of uw medicatie is veranderd tijdens een bezoek aan het ziekenhuis. U heeft zelf het beste zicht op uw medicijngebruik. Geef daarom, in het belang van uw eigen gezondheid, veranderingen door aan uw apotheek. De medewerkers in de apotheek kunnen er dan voor zorgen dat uw medicatieoverzicht actueel blijft.