• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Termijnecho

Wat is een termijnecho?

De termijnecho is een inwendige- of uitwendige echo en wordt gemaakt om te kijken hoe lang u al zwanger bent. Naar aanleiding van deze echo wordt de datum vastgesteld waarop u bent uitgerekend.

Verwijzing 

In overleg met uw (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog is er besloten om een afspraak te maken voor een termijnecho. Bij DC Klinieken kunt u meestal binnen een week terecht.

De echo

Nadat u bent doorverwezen maakt u een afspraak voor een termijnecho. Deze echo vindt plaats als u tussen de 9 en 12 weken zwanger bent. Het beste resultaat van een termijnecho is te behalen bij een zwangerschap van 10 weken. Met deze echo kan de groei van het vruchtje worden bepaald, waardoor er nauwkeurig kan worden vastgesteld hoe lang u zwanger bent.

Met een termijnecho kan het volgende worden onderzocht:

  • Bevindt de zwangerschap zich in de baarmoeder of niet?
  • Is de zwangerschap al dan niet intact?
  • Is er sprake van een meerling?
  • Hoe lang / hoe ver bent u zwanger?

Een termijnecho is een veilig onderzoek tijdens uw zwangerschap.

U krijgt een foto van de echo mee. Voor meer informatie over gebruikte afkortingen op de echo klikt u op de link. 

Tijdens uw bezoek voor de termijnecho wordt ook bloed afgenomen voor de eerste trimester bloedtest indien u kiest voor de combinatietest.

Duur van de termijnecho

Een termijnecho duurt ongeveer 15 minuten.

Uitslag

De uitslag wordt opgestuurd of direct meegegeven.

 

Termijnecho

Afspraak maken

Voor een termijnecho moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van een (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

  • het aanvraagformulier, dat u van uw verwijzer meekrijgt
  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs

Termijnecho

Wordt een termijnecho bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Een termijnecho valt onder de basisverzekering en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt.

Meer informatie over vergoedingen bij DC  Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.