• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Groeiecho

Wat is een groeiecho?

De groeiecho, is een echo om te kijken of het kindje op schema ligt met de groei ten aanzien van de termijn van de zwangerschap.

Een groeiecho is een echo waarbij het hoofd, buik en been van uw kind in beeld brengt. Aan de hand van deze echo kan de groeicurve bepaald worden.

De groeiecho kan op ieder gewenst moment worden aangevraagd. Uw verloskundige geeft aan wanneer een groeiecho gewenst is.

Voor meer informatie over gebruikte afkortingen op de echo klikt u op de link. 

Verwijzing

In overleg met uw verloskundige is er besloten om een afspraak te maken voor een groeiecho. Bij DC Klinieken kunt u meestal binnen een week terecht.

Hoe lang duurt het onderzoek?

Een groeiecho duurt ongeveer 15 minuten.

Groeiecho

Afspraak maken

Voor een groeiecho moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van een (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

  • het aanvraagformulier, dat u van uw verwijzer meekrijgt
  • uw verzekeringspasje
  • uw identiteitsbewijs

Groeiecho

Wordt een groeiecho bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Een groeiecho valt onder de basisverzekering en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.