• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

2D echo (eigen verzoek)

Wat is een 2D echo?

Een 2D echo is een echo die op eigen verzoek buiten de reguliere echo’s uitgevoerd wordt. Voor deze echo heeft u geen verwijzing nodig en wordt daarom ook wel een pretecho genoemd.

Het onderzoek

Op eigen verzoek wilt u een extra echo laten maken van uw kindje. Tijdens deze echo zult u zwart/wit beelden van uw kindje zien. U kunt voor een echo van 15 minuten of van 30 minuten kiezen.

Tijdens een 2D echo van 15 minuten ziet u onder andere:

  • Of de zwangerschap intact is (bij vroege echo);
  • Geslachtsbepaling van het kindje;
  • De groei van het kindje;
  • Enkele mooie beelden van uw kindje.

Tijdens een 2D echo van 30 minuten worden bovengenoemde onderzoeken uitgevoerd. Daarnaast worden tijdens deze echo de organen van het kindje in beeld gebracht. Er worden ook meer beelden van uw kindje gemaakt dan tijdens een echo van 15 minuten.

U dient uiteraard rekening te houden dat er verschillen in een 15 minuten en 30 minuten echo zijn. Bij laatstgenoemde kan er inhoudelijk dieper op de onderzochte zaken ingaan en heeft u (nog) meer de tijd om naar uw kindje te kijken tijdens de echo.

Uitslag

Na de 2D echo ontvangt een DVD met beelden en foto’s van de echo. Voor meer informatie over gebruikte afkortingen op de echo klikt u op de link.

 

2D echo (eigen verzoek)

Afspraak maken

Voor een 2D echo moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig van een (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

2D echo (eigen verzoek)

Wordt een 2D echo bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Een 2D echo op eigen verzoek valt niet onder de basisverzekering en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk voor actuele prijzen van een 2D echo in de prijslijst onder prenatale diagnostiek in het overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.