• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Spreekuur gynaecologie

Wat houdt het spreekuur gynaecologie in?

Het spreekuur gynaecologie is speciaal bedoeld voor vrouwen die last van de vrouwelijke geslachtsorganen en/of aanverwante problemen hebben. Te denken valt aan de volgende klachten:

  • onregelmatige menstruatie
  • abnormaal vaginaal bloedverlies
  • afwijkende bevindingen bij het inwendig gynaecologisch onderzoek (bijv. het vermoeden van vleesbomen of een vergrote eierstok)
  • vermoeden op buitenbaarmoederlijke zwangerschap
  • plaatsen en/of controle van een spiraaltje*

*Komt u voor het plaatsen van een spiraal, dan hoeft u deze niet zelf mee te nemen.

Verwijzing van uw (huis)arts

In overleg met uw (huis)arts is er besloten om een afspraak te maken voor het spreekuur gynaecologie. Bij DC Klinieken kunt u meestal binnen een week terecht.

Het spreekuur

Tijdens uw eerste bezoek wordt aan de hand van uw klachten een behandelplan opgesteld. De gynaecoloog besluit samen met u welke behandeling het beste is om uw klachten te bestrijden. Is er besloten dat u een onderzoek ondergaat, dan krijgt u meestal een gynaecologische echo.

Duur van de gynaecologische echo

Een gynaecologische echo duurt ongeveer 15 minuten.

Uitslag

Uw (huis)arts ontvangt de uitslag 24 uur na het onderzoek. Hij of zij zal u verder informeren.

Spreekuur gynaecologie

Afspraak maken

Voor het spreekuur gynaecologie moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van een (huis)arts. Als u die hebt, kunt u ons bellen voor een afspraak: 0800 – 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Mocht u een gemaakte afspraak toch niet na kunnen komen, zeg deze dan telefonisch en minstens 24 uur van tevoren af. Als u niet verschijnt of te laat afzegt, ontvangt u een rekening.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wat moet u meenemen en bij de balie laten zien?:

Spreekuur gynaecologie

Wordt een spreekuur gynaecologie bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Een spreekuur gynaecologie valt onder de basisverzekering en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Een spreekuur gynaecologie kan ook op eigen verzoek worden aangevraagd, de kosten voor dit consult moet u zelf betalen. Kijk voor actuele prijzen van een spreekuur gynaecologie eigen verzoek in de prijslijst prenatale diagnostiek en gynaecologie onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.