• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Schaamlipcorrectie

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is een ingreep waarbij de plastisch chirurg het overtollige weefsel van de binnenste schaamlippen verwijdert. De overweging om een schaamlipcorrectie te ondergaan kan van zowel medische als cosmetische aard zijn.

Veel vrouwen die de ingreep overwegen hebben pijnklachten bij dagelijkse bezigheden zoals sporten, lopen of fietsen. Ook kan het problemen geven bij het dragen van bepaalde (strakke) kleding.

Verwijzing

Een schaamlipcorrectie wordt vergoed indien er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte, ongeval of medische verrichting.

Overleg met uw zorgverzekeraar of deze behandeling (deels) vergoed wordt; dit kan verschillen per pakket en verzekeraar. Indien u verzekerd bent voor deze behandeling, dienen wij een aanvraag voor u in voor vergoeding van de kosten.

Het spreekuur

Het eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Doorgaans vindt een schaamlipcorrectie plaats onder lokale anesthesie. Indien voor een andere vorm van anesthesie wordt gekozen, krijgt u voorafgaand aan de operatie een gesprek met de anesthesioloog. U krijgt hierbij informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

Tijdens de ingreep verwijderd de chirurg het overtollig schaamlipweefsel. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen die u achteraf niet hoeft te laten verwijderen.

Na de behandeling

Na de ingreep zal de wond snel genezen. De eerste weken kan het operatiegebied opgezwollen en gevoelig zijn. U krijgt instructies mee voor de nazorg en een vervolgafspraak voor de controle.

Duur van de behandeling

Een schaamlipcorrectie duurt ongeveer 60 minuten.

Schaamlipcorrectie

Afspraak maken

Voor een schaamlipcorrectie kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Na de schaamlipcorrectie zal de wond snel genezen.
  • Het operatiegebied kan na de schaamlipcorrectie nog gezwollen en gevoelig zijn.

Schaamlipcorrectie

Wordt een schaamlipcorrectie bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een schaamlipcorrectie wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als u in het bezit bent van een machtiging. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven als u zelf de kosten voor deze behandeling moet betalen.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.