• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Liposuctie

Wat is een liposuctie?

Liposuctie ie een veelvoorkomende behandeling in de plastische chirurgie. Het betekent letterlijk ‘vet wegzuigen’. Op bepaalde plaatsen van het lichaam, zoals benen, buik en billen, kunnen abnormale vetophopingen ontstaan. De oorzaak is een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen.

Door middel van liposuctie kan ongewenste vetophoping verwijderd worden. Een belangrijke voorwaarde bij deze behandeling is dat de huid voldoende elastisch is. Het moet absoluut niet gezien worden als een middel om overgewicht tegen te gaan. Integendeel, hoe meer u op uw streefgewicht bent hoe mooier het eindresultaat.

Het spreekuur

Een eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. De plastisch chirurg zal tijdens dit gesprek beoordelen of een liposuctie bij u mogelijk is. De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Doorgaans vindt een liposuctie behandeling plaats onder lokale anesthesie. Indien voor een andere vorm van anesthesie wordt gekozen, krijgt u voorafgaand aan de operatie een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist. U krijgt hierbij informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

De plastisch chirurg zal bepalen waar de incisie voor het liposuctiepennetje zal worden gemaakt. Hiervoor wordt meestal een bestaande huidplooi gebruikt zodat het litteken later nauwelijks zichtbaar is. Met een speciale vloeistof wordt het onderhuidse vet opgespoten, waarna het met behulp van smalle buisjes wordt weggezogen.

Na de behandeling

Na de behandeling moet de huid worden gesteund. U krijgt daarom een speciale liposuctiebroek aan. Deze drukkende onderkleding moet u gedurende 4 tot 6 weken dag en nacht dragen.

Instructies voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden, worden aan u meegegeven. Tevens krijgt u een vervolgafspraak voor een nacontrole bij de plastisch chirurg.

Duur van de behandeling

De duur van een liposuctie varieert van het aantal weg te zuigen vetcellen, van 60 minuten tot enkele uren.

Tenslotte

Het behandelde gebied kan licht gezwollen, verkleurd en gevoelig zijn. De huid kan verdoofd en enigszins pijnlijk aanvoelen. Dit gevoel verdwijnt vanzelf na gemiddeld 2 weken.

De littekens zijn aanvankelijk nog wat rood gekleurd, maar op den duur worden ze vrijwel onzichtbaar. Het uiteindelijk resultaat is 6 tot 9 maanden later zichtbaar.

Liposuctie

Afspraak maken

Voor een liposuctie u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Het uiteindelijke resultaat van de liposuctie is na 6 tot 9 maanden zichtbaar;
  • Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig aanvoelen en rood kleuren. Dit kan tot twee weken na de behandeling aanhouden;
  • Uw huid kan na de behandeling gezwollen en/of beurs aanvoelen;
  • Na de behandeling kan uw huid was verdoofd aanvoelen.

Liposuctie

Wordt een liposuctie bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een liposuctie wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als u in het bezit bent van een machtiging. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven als u zelf de kosten voor deze behandeling moet betalen.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.