• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Facelift

Wat is een facelift?

De facelift is een operatieve behandeling waarbij uw uiterlijk wordt aangepast en ouderdomsverschijnselen wordt tegengaan. Zo krijgt u weer een jeugdige uitstraling met behoud van uw gelaatsuitdrukking. Tijdens de facelift worden rimpels en een huidoverschot van de wangen gecorrigeerd.

Er zijn veel factoren die het verouderingsproces van de huid kunnen beïnvloeden zoals erfelijke aanleg, leeftijd, weersinvloeden, roken en diverse ziektes. De huid verliest haar elasticiteit, wordt dunner, begint rimpels te vormen en vulling in het gezicht te verliezen. Om uw gezicht weer een jeugdige vorm te geven, kunt u een facelift overwegen.

Een facelift heeft het beste resultaat als de huid nog enigszins elastisch is. De meeste mannen en vrouwen die kiezen voor een facelift zijn tussen de 40 en 60 jaar. Maar ook bij mensen ouder dan 70 of zelfs 80 jaar kan een facelift nog fantastische resultaten opleveren.

Verwijzing

Een facelift valt onder de niet-verzekerde zorg, dus u heeft geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Een eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen.

De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden door en adviseert over eventuele combinatiebehandelingen. In sommige gevallen voldoet alleen een facelift niet en moet de ingreep gecombineerd worden met een halslift.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Indien u besluit om een facelift te ondergaan, kunt u aansluitend na het spreekuur een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist plannen. Tijdens het gesprek met deze specialist krijgt u informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

De chirurg maakt enkele incisies boven de haargrens en rondom het oor. Overtollig vet- en huidweefsel worden weggehaald om de contouren van de hals en kin te verbeteren. Voor een zo fraai mogelijk resultaat moet vaak het laagje spierweefsel dat direct onder de huid ligt worden aangespannen.

Absolute symmetrie bij dubbelzijdige operaties is niet te garanderen. Soms is het noodzakelijk om een aanvullende ingreep uit te voeren voor het verkrijgen van een goed eindresultaat.

Het verouderingsproces van de huid wordt door een facelift niet gestopt. Na de operatie zal net als ervoor de elasticiteit van de huid geleidelijk aan verder verloren gaan.

Na de behandeling

U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden. Na de ingreep is er een periode waarin het gezicht en de hals gezwollen en verkleurd is. De duur van deze periode is gemiddeld 2 weken.

De hechtingen worden over het algemeen 1 tot 2 weken na de operatie verwijderd. De littekens van een facelift bevinden zich voor, boven, achter en onder de oorschelp in de haargrens.

In sommige gevallen kan de huid langer gevoelloos blijven en harde plekken vertonen. Het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na enkele maanden.

Facelift

Afspraak maken

Voor een facelift u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • De hechtingen worden na 1 tot 2 weken na de behandeling verwijderd.
  • Uw huid kan na de behandeling gezwollen en/of beurs aanvoelen.
  • Na de behandeling kan uw huid was verdoofd aanvoelen.
  • Een facelift hoeft niet altijd te voldoen aan uw vooraf gestelde wensen. Het kan nodig zijn dat u na deze ingreep nog een keer behandeld moet worden voor het beste resultaat

Facelift

Wordt een facelift bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Een facelift valt niet onder de basisverzekering en wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.