• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Buikwandcorrectie

Wat is een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie wordt voornamelijk uitgevoerd bij mensen die door groot gewichtsverlies last hebben van overtollige huid en verslapping van de buik. Ook afname van de elasticiteit van de huid, bijvoorbeeld door ouderdom, kan een reden zijn om deze ingreep te overwegen.

Tijdens een buikwandcorrectie wordt overtollig vet- en huidweefsel verwijderd en indien nodig de buikspieren aangespannen.

Het spreekuur

Een eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden door en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s.

Tijdens het eerste gesprek wordt gekeken of u in aanmerking komt voor een buikwandcorrectie. Dat is het geval als u vetophopingen in de buikstreek hebt die niet of moeilijk weg te krijgen zijn met behulp van dieet of oefeningen.

Er wordt besproken of de buikwandcorrectie aan uw verwachtingen kan voldoen en wat uw medische geschiedenis is. Voor deze ingreep dient u op een goed streefgewicht te zitten.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Indien u besluit om een borstverkleining te ondergaan, kunt u aansluitend na het spreekuur een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist plannen. Tijdens het gesprek met deze specialist krijgt u informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

De buikwandcorrectie wordt onder algehele anesthesie uitgevoerd. Tijdens de buikwandoperatie wordt onderhuids vet en overtollige huid verwijderd.  Indien nodig kan de chirurg ook de buikspier aanspannen.

Zoals bij elke operatie zijn littekens onvermijdelijk. Indien mogelijk zal de plastisch chirurg een dwarse incisie maken, die onder de zogenaamde bikinilijn valt en dus goed te verbergen is. Indien de navel moet worden verplaatst, komt er ook een litteken rondom de navel.

Na de behandeling

U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden. Tevens krijgt u een vervolgafspraak voor een nacontrole bij de plastisch chirurg.

Duur van de behandeling

Een buikwandcorrectie duurt 120 tot 150 minuten. Na de behandeling moet een nacht in het centrum blijven, omdat de behandeling onder gehele narcose wordt uitgevoerd.

Tenslotte

Hoe beter uw conditie en buikspieren waren voor de operatie, hoe sneller u zult herstellen. Zorg in ieder geval voor voldoende beweging en een gezonde voeding. En geef uw lichaam de rust die het nodig heeft.

Buikwandcorrectie

Afspraak maken

Voor een buikwandcorrectie u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Na de buikwandcorrectie

  • Na de buikwandcorrectie draagt u gedurende een aantal weken een strak broekje of buikband
  • Houd rekening met een herstelperiode van 10 dagen
  • De eerste dagen is uw buik enigszins gezwollen en pijnlijk
  • Wij raden u aan om gedurende de herstelperiode hulp in huis te nemen
  • Na ongeveer 2 tot 3 weken kunt u weer aan het werk

Buikwandcorrectie

Wordt een buikwandcorrectie bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een buikwandcorrectie wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als u in het bezit bent van een machtiging. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.