• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Borstverkleining

Wat houdt een borstverkleining in?

Een borstverkleining houdt in dat de plastisch chirurg aan de onderkant van uw borsten klier- en huidweefsel wegneemt. De wens om een borstverkleining te ondergaan kan om uiteenlopende redenen bestaan. U kunt ontevreden zijn met uw cupmaat of met de verhouding tussen uw borsten en uw figuur.

De wens kan ook een niet cosmetisch reden hebben. Grote en zware borsten kunnen immers nek- en rugklachten veroorzaken. Een borstverkleining kan dan uitkomst bieden.

Verwijzing

Indien de borstverkleining om medische redenen moet plaatsvinden en uw zorgverzekeraar deze behandeling (deels) vergoed, kunnen wij voor u een aanvraag indienen voor een borstverkleining.

Het spreekuur

Het eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen.

De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden, adviseert over de verschillende operatietechnieken  en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Indien u besluit om een borstverkleining te ondergaan, kunt u aansluitend na het spreekuur een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist plannen. Tijdens het gesprek met deze specialist krijgt u informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

Een borstverkleining vindt plaatst onder algehele narcose. Tijdens de ingreep wordt zowel huid- als klierweefsel weggehaald en de tepel wordt verplaatst. In sommige gevallen wordt de tepelhof ook verkleind, afhankelijk van de wens van de patiënt.

Na de ingreep zijn de borsten kleiner en steviger. De littekens zitten bij de meest voorkomende operatietechnieken verticaal vanaf de tepelhof naar de onderkant van de borst en horizontaal in de borstplooi. Het litteken heeft de vorm van een anker.

Voor de verplaatsing van de tepel, wordt in de tepelhof een litteken gemaakt waardoor deze op den duur niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Na de behandeling

Een borstverkleining kan niet in dagbehandeling uitgevoerd worden. De borstverkleining vindt plaats onder gehele narcose, wat betekent dat u moet overnachten in een van onze centra.

Duur van de behandeling

Een borstverkleining duurt ongeveer twee uur.

Tenslotte

De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen, voor wat betreft de vorm, de grootte en de stevigheid. Het zal echter niet altijd mogelijk zijn deze wensen voor 100% te realiseren.

Tevens dient u er rekening mee te houden dat door de spanning die na de operatie in de weefsels optreedt, het uiteindelijke model anders wordt dan vlak na de correctie.

Borstverkleining

Afspraak maken

Voor een borstverkleining u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Na de borstverkleining

Na de borstverkleining draagt u meteen een stevige sportbeha, die u tot 6 weken na de ingreep moet blijven dragen. U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden.

  • Controle van de borstverkleining vindt 1 week plaats na de behandeling;
  • Na 2 weken komt u terug voor een controle en worden alle hechtingen verwijderd.

Resultaat borstverkleining

De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de patiënt, voor wat betreft de vorm, de grootte en de stevigheid. Het zal echter niet altijd mogelijk zijn deze wensen voor 100% te realiseren.

  • Houdt rekening met de volgende zaken:
  • Na een borstverkleining kunnen de tepels minder gevoelig zijn;
  • Indien u (weer) zwanger raakt of uw lichaam andere hormonale invloeden ondergaat, kunnen uw borsten van vorm veranderen. Tevens kunnen deze gebeurtenissen de stevigheid van uw borsten negatief beïnvloeden.

Borstverkleining

Wordt een borstverkleining bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een borstverkleining wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als u in het bezit bent van een machtiging. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven als u zelf de kosten voor deze behandeling moet betalen.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naardebiteuren@dcklinieken.nl.