• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Borstvergroting

Wat houdt een borstvergroting in?

Een borstvergroting is een van de meest voorkomende ingrepen in de plastische chirurgie. De wens om uw borsten te corrigeren kan om uiteenlopende redenen ontstaan. De meeste vrouwen kiezen een borstvergroting om cosmetische redenen (om grotere of vollere borsten te krijgen).

De behandeling kan ook de oplossing zijn bij verslapte borsten door vermagering, een zwangerschap of ouderdom. De vorm en stevigheid van uw borsten kan door middel van het plaatsen van een prothese aanzienlijk verbeteren. We spreken dan van een borstcorrectie.

Geen verwijzing nodig

Een borstvergroting valt onder niet-verzekerde zorg, u heeft dus geen verwijzing nodig om deze behandeling te ondergaan. U kunt ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Het eerste gesprek bij de plastisch chirurg is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen.

De chirurg bespreekt met u de mogelijkheden, adviseert over de verschillende operatietechnieken  en informeert u over mogelijke complicaties en risico’s.

DC Klinieken werkt uitsluitend met streng gecontroleerde en medisch verantwoorde prothesen die zijn toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid. Er zijn meerdere mogelijkheden bij het kiezen voor de prothesevorm. In samenspraak met de plastisch chirurg wordt gekozen voor een bepaalde vorm en materiaal.

Gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist

Indien u besluit om een borstlift te ondergaan, kunt u aansluitend na het spreekuur een gesprek met de anesthesioloog-pijnspecialist plannen. Tijdens het gesprek met deze specialist krijgt u informatie en instructies over de voorbereiding op de operatie, medicijngebruik en nazorg.

De behandeling

Voor de behandeling heeft u in overleg met de plastisch chirurg gekozen voor een prothese (grootte en vorm). In de huidplooi van de borst wordt een kleine snede (incisie) gemaakt van ongeveer 5 centimeter. Deze snede is na genezing nauwelijks zichtbaar. In samenspraak met de plastisch chirurg wordt de implantaat onder of boven de borstspier geplaatst. Dit is afhankelijk van onder andere uw lichaamsbouw en conditie van uw huid.

Na de behandeling

U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden. Het uiteindelijke resultaat is na een aantal weken zichtbaar. Na ongeveer 6 tot 8 weken bent u volledig hersteld. U kunt weer sporten en een normale BH met beugel dragen.

Duur van de behandeling

Een borstvergroting duurt ongeveer 60 minuten.

Tenslotte

De plastisch chirurg zal zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de patiënt, voor wat betreft de vorm, de grootte en de stevigheid. Het zal echter niet altijd mogelijk zijn deze wensen voor 100% te realiseren.

Tevens dient men er rekening mee te houden dat door de spanning die na de operatie in de weefsels optreedt, het uiteindelijke model anders wordt dan vlak na de correctie.

Borstvergroting

Afspraak maken

Voor een borstvergroting u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Na de borstvergroting

Na de borstvergroting draagt u meteen een stevige sportbeha, die u tot 6 weken na de ingreep moet blijven dragen. U krijgt instructies mee voor de nazorg en het hervatten van uw dagelijkse werkzaamheden.

  • Voor een mooie genezing wordt littekencrème geadviseerd dat u regelmatig op de wondjes moet smeren;
  • U kunt na de borstvergroting enige napijn ervaren; de huid rondom het behandelde gebied is strakker en u kunt door de spanning enige pijn ervaren.
  • Wij adviseren na de borstvergroting een week rustig aan te doen en zeker geen fysiek zware activiteiten uit te voeren

Borstvergroting

Wordt een borstvergroting bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Een borstvergroting valt niet onder de basisverzekering en wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Zie prijslijst plastische chirurgie onder actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.