Plastische chirurgie

Wat is plastische chirurgie?

Plastische chirurgie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het herstel van vorm en functie van de anatomie (structuur van het lichaam).

De operaties die uitgevoerd worden binnen dit specialisme kunnen variëren van het herstellen van schade als gevolg van een amputatie of kanker tot cosmetische ingrepen, zoals een borstlift of ooglidcorrectie.

De plastisch chirurg

De specialist die werkzaam is binnen dit specialisme wordt een plastisch chirurg genoemd. Bij DC Klinieken houdt deze specialist zich bezig met verschillende operaties, zowel cosmetische ingrepen als medisch/functionele ingrepen.

Plastische chirurgie bij DC Klinieken

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor u besluit om naar de plastisch chirurg te gaan.  U wilt een aangeboren of opgelopen verminking corrigeren of u besluit om een cosmetische ingreep uit te laten voeren. De afdeling Plastische chirurgie van DC Klinieken bestaat uit twee ervaren en gedreven plastisch chirurgen, drs. M.Y. de Lange en dr. F. Lichtenegger en assistente Judith Watson. Samen vormen ze een klein maar hecht team dat de gehele breedte van de plastische chirurgie aanbiedt. Dit varieert van handchirurgie tot facelifts, en van de behandeling van huidkanker tot borstcorrecties. Daarnaast is er bij DC Klinieken Oud Zuid een cosmetisch arts, een laserspecialist en een huidtherapeute aanwezig.

Bij DC Klinieken kunt u binnen dit specialisme terecht voor uiteenlopende behandelingen, zoals:

De plastisch chirurgen van DC Klinieken voeren bovenstaande onderzoeken uit met verschillende technieken en anesthesie (verdoving). DC Klinieken beschikt over een compleet gemoderniseerde operatiefaciliteit (klasse A OK’s), die voldoet aan de meest recente eisen van de Inspectie van de Gezondheidszorg.

Plaatselijke verdoving of narcose?
Kleine poliklinische ingrepen zoals bovenooglidcorrecties of littekencorrecties worden verricht onder plaatselijke verdoving op de behandelkamer. Grotere operaties zoals borstverkleiningen, borstvergrotingen en buikwandcorrecties gebeuren onder narcose op de operatiekamers op het Valeriusplein, waar patiënten zo nodig ook kunnen overnachten.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek
U bent altijd welkom voor een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van de plastisch chirurgen op onze mooie locatie in de De Lairessestraat. Wij streven ernaar dat u altijd dezelfde week nog terechtkunt, en – als u dat wilt – al binnen enkele weken kunt worden geopereerd.

Samen met u bespreekt de specialist wat voor u de beste oplossing is, en ook of een eventuele operatie wordt vergoed door uw ziektekostenverzekering. De assistente dient zo nodig (zoals in het geval van een bovenooglidcorrectie) een aanvraag voor vergoeding voor u in bij uw ziektekostenverzekering. Als een ingreep niet vergoed wordt, ontvangt u een vrijblijvende offerte.

Alle plastische chirurgen van DC Klinieken zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.