• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Huidverbetering en huidverjonging

Verschillende factoren bepalen de huidkwaliteit en de mate van huidveroudering. Is uw huid niet meer zo stralend en gezond? Heeft u last van fijne lijntjes, rimpeltjes en een verslapte huid? De specialisten van DC Klinieken kunnen met licht- en lasertherapie uw huid verstevigen en verbeteren waardoor deze op een natuurlijke wijze wordt verfraaid.

Wat houdt huidverbetering en huidverjonging met lichttherapie en lasertherapie in?

Onder invloed van genetische aanleg en factoren uit de omgeving, zoals roken en blootstelling aan de zon kan de huidkwaliteit verminderen en huidveroudering ontstaan van het gelaat, hals, decolleté en handen. Dit wordt gekenmerkt door het ontstaan van vaatjes, pigment, huidverslapping, onregelmatige huidstructuur, lijntjes en rimpeltjes. Huidverbetering en huidverjonging richt zich daarom op verschillende huidproblemen, welke kunnen worden behandeld met lichtterapie en/of lasertherapie.

De laser produceert licht met hoge energie welke bestaat uit vele smalle lichtbundels. Bij elke bundel wordt energie omgezet in een warmtekolom waardoor duizenden microperforaties in de huid ontstaan. Deze gecondoleerde huidbeschadiging en warmte stimuleren de huid tot aanmaak van collageen, nieuw en gezond weefsel. Dit heeft een verjongend en verbeterend effect op de huid.

Lasertherapie bewerkstelligd natuurlijke huidverbetering en optimaliseert de huidkwaliteit, de huid zal dan ook niet geheel glad en strak kunnen worden.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut en laserspecialist terecht voor licht- en lasertherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u licht- en/of lasertherapie kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut of laserspecialist. Tijdens de intake wordt bepaald of u in aanmerking komt voor licht- en/of lasertherapie en wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om de huidproblemen doelgericht aan te pakken.

De huid mag voor behandeling niet gebruind zijn. Daarom is het van belang 6 weken voor de behandeling niet onbeschermd (kleding of spf 30-50) blootgesteld te worden aan de zon. Zonnebank en bruiningscreme moeten 6 weken voor de behandeling vermeden worden.

Indien u in aanmerking komt voor licht- en/of lasertherapie wordt een proefbehandeling ingepland en uitgevoerd. Hierbij wordt een klein gebied behandeld om complicaties uit te sluiten. Na enkele weken wordt het effect geëvalueerd waarna besloten wordt of het behandeltraject kan worden gestart.

De behandeling

Tijdens de behandeling moet door iedereen die in de behandelruimte aanwezig is, een speciale bril worden gedragen, om oogschade veroorzaakt door het licht uit de laser te voorkomen.

De huidtherapeut bepaald in overleg met u welke gebieden behandeld worden. Vervolgens wordt de gekoelde kop op de huid geplaatst en wordt dat gedeelte behandeld. Hierbij voelt u warmte, die niet pijnloos, maar wel te verdragen is. Het gevoel is vergelijkbaar met een klein prikje, alsof een elastiekje tegen de huid geschoten wordt gevolgd door warmte en gloeien. Er zal meerdere malen over hetzelfde gebied worden behandeld om een optimale reactie te bewerkstelligen.

Naderhand kan de huid gekoeld worden en kan de huidtherapeut de juiste verzorgingsproducten aanbrengen zodat de reacties, veroorzaakt door de warmte, afnemen en de huid goed beschermd is.

Na de behandeling

Tijdens de behandeling ontstaat roodheid en egale zwelling ten gevolge van de warmteontwikkeling.

Enkele dagen na de behandeling kunnen er schilfers ontstaan in het behandelde gebied.

Duur van de behandeling

De duur van een behandeling met lasertherapie is afhankelijk van het behandelgebied. Deze varieert van 30-90 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Huidverbetering en huidverjonging

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut of laserspecialist. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij ons terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

  • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
  • Verzekeringspasje
  • Identiteitsbewijs
  • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

Na de afspraak

Na ontharing met lichttherapie en/of lasertherapie zijn de volgende adviezen van belang:

  • Huidbeschadiging voorkomen
  • De huid mag gedurende het behandeltraject niet onbeschermd (kleding of spf 30-50) worden blootgesteld aan de zon.
  • Zonnebank en bruiningscrème moeten gedurende het behandeltraject worden vermeden.

 

Huidverbetering en huidverjonging

Worden huidverbetering en huidverjonging bij DC Klinieken vergoed?

Laserbehandeling ter verbetering van de huid wordt niet door zorgverzekeraars vergoed. De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst laserbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.