• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Verwijdering met instrumentarium

Heeft u last van ouderdomswratjes of andere verhevenheden? De huidtherapeuten van DC Klinieken verwijderen deze en zorgen voor een rustiger en egaler huidbeeld.

Wat houdt verwijdering met instrumentarium in?

Verwijdering met instrumentarium wordt ingezet in de behandeling van kleine en grootte oppervlakkige goedaardige huidafwijkingen. Oppervlakkige huidafwijkingen kenmerken zich doordat deze op de huid liggen en bestaan uit een vermeerdering van (goedaardige) huidstructuren.

Door gebruik te maken van een schaar en/of een curette (ringvormig mesje) worden de huidafwijkingen van de gezonde huid verwijderd.

Het verwijderen van de huidafwijking gebeurt zeer precies waardoor de gezonde huid minimaal wordt beschadigd.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor verwijdering met instrumentarium. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u verwijdering met instrumentarium kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om de oppervlakkige huidafwijkingen effectief te behandelen.

Afhankelijk van de situatie wordt een proefbehandeling uitgevoerd om te bepalen of de behandeling veilig kan plaatsvinden.

De behandeling

De huidtherapeut bepaald in overleg met u welke huidafwijkingen/huidgebieden behandeld worden. Vervolgens wordt het behandelgebied gereinigd met alcohol. Hierna worden de huidafwijkingen stuk voor stuk behandeld. Eerst wordt, indien mogelijk, de huid verdoofd met koude spray. Deze bevriest de huidafwijking en omliggende huid kort zodat het verwijderen met instrumentarium minder wordt gevoeld. Hierna wordt de afwijking opgetild met een pincet en afgeknipt of laag voor laag afgeschraapt met een curette totdat de normale en gezonde huidstructuur zichtbaar is.

Na de behandeling worden de oppervlakkige (schaaf)wondjes afgeplakt met een sponsje en pleister. Deze zorgen voor bescherming en bespoedigen de wondgenezing.

Tijdens het verwijderen met instrumentarium ervaart u schijnende goed dragelijke pijn.

Na de behandeling

Kort na de behandeling voelt de huid schijnend aan.

De oppervlakkige (schaaf)wondjes genezen binnen 1-2 weken met een korstje.

Aanvullende behandelingen

Indien er naast grotere huidafwijkingen ook kleinere huidafwijkingen aanwezig zijn dan kunnen deze behandeld worden met coagulatie.

Duur van de behandeling

Verwijdering met instrumentarium duurt gemiddeld 30 minuten tot 60 minuten.

Afhankelijk van de omvang van het behandelgebied wordt het aantal behandelingen bepaald.

 

Verwijdering met instrumentarium

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

  • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
  • Verzekeringspasje
  • Identiteitsbewijs
  • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

Na de afspraak

Na het verwijderen met instrumentarium zijn de volgende adviezen van belang:

  • Pleisters 24 uur laten zitten
  • De behandelde huid 48 uur droog houden
  • Voorkom manipulatie/beschadiging van de behandelde huid
  • Advies over blootstelling aan de zon opvolgen

 

Verwijdering met instrumentarium

Wordt verwijdering met instrumentarium bij DC Klinieken vergoed?

Het verwijderen van huidafwijkingen met instrumentarium wordt over het algemeen niet door zorgverzekeraars vergoed. Indien u specifieke informatie wenst over een eventuele vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten), (020) 573 0310 (Oud Zuid) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.