• Behandeling
 • Praktische informatie
 • Vergoeding

Microneedling

Heeft de huid een opfrisser nodig, moet huidverjonging plaatsvinden of moeten huidproblemen als pigment of littekens behandeld worden? Microneedling zorgt voor verbetering van de huidkwaliteit en huidconditie.

Wat houdt microneedling in?

Microneedling is geschikt voor het behandelen van een verminderde huidkwaliteit, huidveroudering, littekens, striae, acne (rosacea) en pigment.

Microneedling maakt gebruik van kleine naaldjes welke verticale microkanaaltjes in de huid maken. De diepte van de naaldjes is te variëren waardoor zowel oppervlakkige als diepe huidlagen bereikt kunnen worden. De diepte van de naaldjes wordt afgestemd op het specifieke huidprobleem.

De microkanaaltjes vormen selectieve schade waardoor de huid wordt gestimuleerd tot herstel en verbetering van de oppervlakkige en diepe huidlagen. De microkanaaltjes zorgen ervoor dat werkstoffen beter door de huid worden opgenomen. De behandeling wordt daarom geoptimaliseerd door werkstoffen toe te voegen die gericht werken op het te behandelen huidprobleem.

Microneedling kan toegepast worden bij DC Klinieken met de Dermapen. Thuisbehandeling is mogelijk met MTS rollers.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor microneedling. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u microneedling kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt vrijblijvend en kosteloos een intakegesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om het gewenste huidprobleem gericht aan te pakken.

Afhankelijk van de situatie wordt een proefbehandeling uitgevoerd om te bepalen of de behandeling veilig kan plaatsvinden.

Indien nodig of gewenst wordt de huid voor de behandeling verdoofd met verdovende creme. Dit verminderd de gevoeligheid van de behandeling.

De behandeling

In overleg met u wordt bepaald welk huidgebied behandeld gaat worden en op welke diepte de behandeling plaats gaat vinden. Vervolgens wordt het behandelgebied gereinigd en voorbereid op de behandeling met speciale producten. Hierna wordt afhankelijk van het huidprobleem een bepaalde werkstof opgebracht in de vorm van een serum zodat deze met microneedling in de huid kan worden gebracht. De huid wordt vervolgens gespannen, de tip met vibrerende naaldjes/de rol met naaldjes wordt op de huid gezet over de huid bewogen. Het huidgebied wordt gedeelte voor gedeelte behandeld totdat het gehele huidgebied is afgewerkt. Afhankelijk van de diepte en eventuele verdoving voelt de behandeling meer of minder prikkend en gevoelig aan.

Direct na de behandeling worden eventuele puntbloedingen en wondvocht van de huid verwijderd. Aansluitend worden producten aangebracht om de het effect te ondersteunen, de huid te kalmeren, herstel te bevorderen en de huid te beschermen.

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van uw huidtype en de diepte van de behandeling. Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, eventueel kunnen onderhuidse bloedpuntjes zichtbaar zijn. In de 1-2 weken na de behandeling kan de huid vervellen en eventueel oppervlakkige korstjes vertonen.

Na de behandeling kan de huid enkele uren tot dagen gevoelig zijn.

Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan microneedling eventueel toepassen in combinatie met andere behandelmogelijkheden. In dit geval wordt microneedling ingezet om het behandeleffect te versterken. Microneedling kan gecombineerd worden met de volgende behandelmethoden:

Duur van de behandeling

Het ondergaan van microneedling toegepast met de dermapen duurt gemiddeld 30 minuten tot 60 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Microneedling

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

 • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
 • Verzekeringspasje
 • Identiteitsbewijs
 • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

Na de afspraak

Na microneedling zijn de volgende adviezen van belang:

 • De behandelde huid 12 uur droog en schoon houden
 • Warmte en warmteontwikkelende activiteiten gedurende 72 uur vermijden
 • Gebruik van geadviseerde/geschikte verzorgingsproducten
 • Voorkom manipulatie/beschadiging van de behandelde huid
 • Advies over blootstelling aan de zon opvolgen

 

Microneedling

Wordt microneedling bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van microneedling is afhankelijk van het huidprobleem, diens de locatie en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten), (020) 573 0310 (Oud Zuid) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.