• Behandeling
 • Praktische informatie
 • Vergoeding

Microdermabrasie

Heeft de huid een opfrisser nodig, moet huidverjonging plaatsvinden of moeten huidproblemen als acne, pigment of littekens behandeld worden? Microdermabrasie uitgevoerd door de huidtherapeuten van DC Klinieken kan een effectieve oplossing bieden.

Wat houdt microdermabrasie in?

Microdermabrasie is geschikt voor het behandelen van acne (met minimale ontstekingen), huidveroudering, verminderde huidkwaliteit, littekens en pigmentatie.

Bij microdermabrasie worden een of meerdere oppervlakkige tot middeldiepe huidlagen verwijderd.

Het verwijderen van huidcellen gebeurt zeer gecontroleerd, laag voor laag, door gebruik te maken van microkristallen. Deze worden via een speciale tip als fijne straal op de huid geblazen en weer opgezogen. Het opzuigen van de gebruikte kristallen zorgt voor een vacuümeffect op de huid waardoor stimulatie in diepere huidlagen plaatsvindt.

De combinatie van het verwijderen van de huidlagen en het vacuüm stimuleert de huid tot het aanmaken van nieuwe huidcellen waardoor de oppervlakkige huidlaag opnieuw wordt opgebouwd en de huidconditie verbeterd.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor microdermabrasie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u microdermabrasie kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om het gewenste huidprobleem gericht aan te pakken.

Afhankelijk van de situatie wordt een proefbehandeling uitgevoerd om te bepalen of de behandeling veilig kan plaatsvinden.

De behandeling

In overleg met u wordt bepaald welk huidgebied behandeld gaat worden en op welke diepte de behandeling plaats gaat vinden. Vervolgens wordt het behandelgebied gereinigd en voorbereid op de behandeling met speciale lotion. Vervolgens wordt het huidgebied gedeelte voor gedeelte behandeld totdat het gehele huidgebied is afgewerkt. Hierbij wordt de huid gespannen, de tip wordt op de huid gezet en in afzonderlijke banen over de huid bewogen. Tijdens de behandeling voelt u vacuüm op de huid met een licht schavend/prikkend gevoel, van pijn is geen spraken.

Na de behandeling zal de huidtherapeut de juiste producten aanbrengen om het effect te ondersteunen, de huid te kalmeren, herstel te bevorderen en de huid te beschermen.

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van uw huidtype en de diepte van de behandeling. De effecten variëren van minimaal tot duidelijk.

Na de behandeling is de huid rood en gezwollen, eventueel kunnen onderhuidse bloedpuntjes zichtbaar zijn. Lokaal kunnen oppervlakkige schaafwondjes aanwezig zijn. In de 1-2 weken na de behandeling kan de huid vervellen en eventueel oppervlakkige korstjes vertonen. Na de behandeling kan de huid enkele uren tot dagen gevoelig zijn.

Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan microdermabrasie eventueel toepassen in combinatie met andere behandelmogelijkheden. In dit geval wordt microdermabrasie ingezet om het behandeleffect te versterken. Microdermabrasie kan gecombineerd worden met de volgende behandelmethoden:

Duur van de behandeling

Microdermabrasie duurt gemiddeld 30 minuten tot 60 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Microdermabrasie

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

 • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing);
 • Verzekeringspasje;
 • Identiteitsbewijs;
 • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing).

Na de afspraak

Na microdermabrasie zijn de volgende adviezen van belang:

 • De behandelde huid 24 uur droog en schoon houden
 • Langdurige blootstelling aan warmte en water 2 weken vermijden
 • Gebruik van geadviseerde/geschikte verzorgingsproducten
 • Voorkom manipulatie/beschadiging van de behandelde huid
 • Advies over blootstelling aan de zon opvolgen

 

Microdermabrasie

Wordt microdermabrasie bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van microdermabrasie is afhankelijk van het huidprobleem, diens de locatie en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.