• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Littekentherapie

Heeft u last van een verkleurd, verkleefd, verdikt of in de huid liggend litteken? Is er eventueel sprake van lichamelijke klachten als jeuk of pijn? De huidtherapeuten van DC Klinieken kunnen de storende aspecten van littekens op verschillende wijze verbeteren waardoor het litteken minder opvallend wordt gemaakt en eventuele klachten worden verminderd.

Wat houdt littekentherapie in?

Littekentherapie kan worden ingezet om de verkleuring, de structuur en textuur, verkleving en eventueel jeuk en pijn te verminderen. Littekentherapie wordt ingezet in de behandeling van verschillende type littekens. Littekens ontstaan als gevolg van schade in de diepe huidlagen en kunnen ontstaan na bijvoorbeeld trauma, ontstekingen (acne) en operaties. Afhankelijk van het type litteken en de klachten die het litteken geeft wordt een geschikte behandeling gekozen.

Bij littekentherapie kan gebruik worden gemaakt van verschillende massagetechnieken om de littekens te verbeteren. Massage zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en het versoepelen van het litteken. Klachten als pijn, jeuk en beperkte beweging worden hierdoor verbetert.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor littekentherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u de chemische peelings kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om het huidprobleem gericht aan te pakken.

De behandeling

Het litteken wordt ontbloot waarna deze met verschillende massagetechnieken wordt behandeld. De massage voelt aan als druk- en trekkrachten aan de huid wat in meer of mindere mate gevoelig kan zijn.

Na de behandeling

De huidreactie na littekentherapie is volledig afhankelijk van het type massage welke wordt toegepast. Dit varieert van matige tot duidelijke roodheid die na 1-2 dagen wegtrekt.

Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan littekens ook behandelen middels andere behandelmethoden. Deze worden eventueel in combinatie met littekentherapie toegepast. In dit geval worden de andere behandelmethoden ingezet om gericht bepaalde kenmerken van littekens te verbeteren, dit is mogelijk met de volgende behandelmethoden:

Duur van de behandeling

Het ondergaan van littekentherapie duurt gemiddeld 30 minuten tot 60 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Littekentherapie

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

  • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
  • Verzekeringspasje
  • Identiteitsbewijs
  • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

 

Littekentherapie

Wordt littekentherapie bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van littekentherapie is afhankelijk van het type litteken, diens de locatie, het soort littekentherapie en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.