• Behandeling
 • Praktische informatie
 • Vergoeding

Chemische peeling

Heeft de huid een opfrisser nodig, moet huidverjonging plaatsvinden of moeten huidproblemen als acne, pigment of littekens behandeld worden? Chemische peelings afgestemd op uw specifieke huidtype en huidprobleem kunnen uw huid gericht verbeteren.

Wat houden chemische peelings in?

Chemische peelings zijn geschikt voor het behandelen van een verminderde huidkwaliteit, huidveroudering, littekens, acne en pigment. Zij werken in op de oppervlakkige tot medium diepe huidlagen. Het doel van de peeling varieert van het opfrissen van de huid tot het corrigeren van huidproblemen.

Chemische peelings maken gebruik van oplossingen die bestaan uit zuren die oppervlakkig tot middeldiep in de huid dringen. Het type zuur, in combinatie met andere ingrediënten in de peeling, bepaalt de indringdiepte in de huid en het effect/werking. De zuren en ingrediënten kunnen de huid in meer of mindere mate verweken en gericht bepaalde huidfuncties te normaliseren.

Afhankelijk van het huidprobleem wordt gekozen voor een bepaald type peeling zodat het huidprobleem gericht behandeld kan worden. De chemische peelings zorgen in meer of mindere mate voor verweking van de huid en stimuleren hiermee de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine. De specifieke zuren en ingrediënten normaliseren gericht de gewenste huidfuncties.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor chemische peelings. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u de chemische peelings kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om het gewenste huidprobleem gericht aan te pakken.

Afhankelijk van de situatie wordt een proefbehandeling uitgevoerd om te bepalen of de behandeling veilig kan plaatsvinden.

De huid dient eventueel voorbreid te worden op de chemische peelings. Dit gebeurt door de sterkte van de peelings op te bouwen en/of door gebruik te maken van thuisproducten voorafgaand aan de behandeling.

De behandeling

In overleg met u wordt bepaald welk huidgebied behandeld gaat worden en welk type peeling en aanvullend productgebruik plaats gaan vinden.

Vervolgens wordt het behandelgebied gereinigd en voorbereid op de behandeling met speciale producten zodat de peeling goed de huid in kan dringen. Hierna wordt afhankelijk van het huidprobleem een bepaalde chemische peeling op de huid gebracht. Tijdens de tijd dat de peeling op de huid zit voelt u lichte tinteling tot intensieve warmte/prikkeling. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd.

Na de behandeling zal de huidtherapeut de juiste producten aanbrengen om het effect te ondersteunen, de huid te kalmeren, herstel te bevorderen en de huid te beschermen.

Na de behandeling

De huidreactie na de behandeling is volledig afhankelijk van uw huidtype en het type peeling wat is toegepast. Bij oppervlakkige peelings kan dit varieren van een rood/roze huid, eventueel met oppervlakkige korstjes en velletjes. Bij middeldiepe peelings kan de huid droog en strak aanvoelen en donkerder verkleuren totdat deze duidelijk gaat vervellen. De huid kan na de peeling enkele uren tot dagen gevoelig zijn.

Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan chemische peelings eventueel toepassen in combinatie met elkaar of andere behandelmogelijkheden. In dit geval worden de andere behandelmethoden ingezet om het effect van de chemische peeling te versterken. Chemische peelings kunnen gecombineerd worden met de volgende behandelmethoden:

Duur van de behandeling

Het ondergaan van een chemische peeling duurt gemiddeld 30-60 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Chemische peeling

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak op telefoonnummer 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

 • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
 • Verzekeringspasje
 • Identiteitsbewijs
 • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

Na de afspraak

Na chemische peelings zijn de volgende adviezen van belang:

 • Warmteontwikkelende activiteiten 72 uur vermijden
 • Enkel gebruik van geadviseerde / geschikte producten
 • De behandelde huid 12 uur droog houden
 • Voorkom manipulatie/beschadiging van de behandelde huid
 • Advies over blootstelling aan de zon opvolgen

 

Chemische peeling

Worden chemische peelings bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van chemische peelings is afhankelijk van het huidprobleem, diens de locatie en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.