• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Camouflagetherapie

Huidaandoeningen en huidreacties kunnen ontsierend zijn, denk bijvoorbeeld aan vaatafwijkingen of littekens. De huidtherapeuten van DC Klinieken kunnen deze minder opvallend maken met camouflagetherapie.

Wat houdt camouflagetherapie in?

Camouflagetherapie is geschikt voor vele diverse zichtbare huidaandoeningen en huidreacties. Camouflagetherapie is het camoufleren van zichtbare huidaandoeningen en huidreacties met speciale medische make-up, Lycogel. Deze make-up zorgt voor een egale huidskleur en is wrijf- en watervast. De make-up van Lycogel ligt op de huid zonder deze af te sluiten. Daarnaast bevat deze make-up voedende en ontstekingsremmende ingrediënten en een SPF 30 voor een goede zonbescherming.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor camouflagetherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u camouflagetherapie kunt ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Tijdens dit gesprek wordt bepaald of camouflagetherapie een geschikte behandelmethode is.

De behandeling

In overleg met u wordt bepaald welk huidgebied behandeld gaat worden met camouflagetherapie. De huidtherapeut zal een kleurbepaling uitvoeren en instructies en uitleg geven over hoe de camouflage make-up zelfstandig in thuissituatie is op te brengen. Het gewenste gebied zal gecamoufleerd worden.

Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan camouflagetherapie toepassen om de huidreactie van onderstaande behandelingen minder zichtbaar te maken, de huid te beschermen en herstel te bevorderen.

 Duur van de behandeling

Een camouflagetherapie duurt gemiddeld 30 minuten.

 

Camouflagetherapie

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

  • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
  • Verzekeringspasje
  • Identiteitsbewijs
  • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing)

Overige informatie

De producten die u na de camouflagetherapie nodig heeft, kunt u direct bij de huidtherapeut bestellen.

 

Camouflagetherapie

Wordt camouflagetherapie bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van camouflagetherapie is afhankelijk van het huidprobleem, diens de locatie en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De tarieven kunt u terugvinden in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.