• Behandeling
 • Praktische informatie
 • Vergoeding

Acnetherapie

Last van puistjes, ontstekingen, mee-eters of acnelittekens? De huidtherapeuten van DC Klinieken kunnen samen met u toewerken naar een gezonde huid.

Wat houdt acnetherapie in?

Acnetherapie wordt ingezet om acne te behandelen. Acne is een huidaandoening aan de talgklieren met een chronisch karakter dat wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en (onderhuidse) ontstekingen in het gelaat, op de borst en/of de rug.

Acnetherapie bestaat uit het oppervlakkig en diep reinigen van de huid. Hierbij worden producten gebruikt om de huid schoon te maken, de oorzaken van acne te verminderen en de genezing van de huid te bespoedigen. De talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en ontstekingen worden vervolgens manueel gereinigd door ze met een kleine naald aan te prikken en uit te drukken. Hierdoor wordt al het talg verwijderd zonder dat de huid hierbij beschadigd.

Naast de acnetherapie krijgt u adviezen en instructies om de huid zelf te verzorgen met daarvoor geschikte producten.

Verwijzing van uw (huis)arts

U kunt zowel met als zonder verwijzing van uw (huis)arts bij de huidtherapeut terecht voor acnetherapie. Indien u zonder verwijzing komt zal de huidtherapeut een zogenaamde screening uitvoeren om te bepalen of consultatie met een (huis)arts gewenst is alvorens u acnetherapie kan ondergaan.

Voor de behandeling

Voor de behandeling vindt een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek plaats met de huidtherapeut. Aan de hand hiervan wordt in overleg met u een passend behandelplan opgesteld om de acne effectief te behandelen.

De behandeling

Indien meerdere huidgebieden acne vertonen of wanneer er sprake is van een zeer uitgebreid acne beeld bepaald de huidtherapeut in overleg met u welke huidgebieden/acne plekjes behandeld worden.

Vervolgens wordt het behandelgebied gereinigd en voorbereid op de behandeling met verschillende producten. Hierna worden de talgophopingen, mee-eters, gerstekorrels, puistjes en ontstekingen stuk voor stuk aangeprikt met een kleine naald en uitgedrukt.

Hierna wordt de huid verder behandeld met producten welke de werking van de behandeling ondersteunen, de huid kalmeren en genezing bevorderen. Tijdens het aanbrengen van de producten kunt u een lichte tinteling/warm/prikkend gevoel ervaren. Het aanprikken is veelal pijnloos, het uitdrukken kan als gevoelig worden ervaren.

Na de behandeling

Na de behandeling is de huid kortdurend rood en gezwollen. Eventueel kan de gehele of een gedeelte van de huid licht gaan vervellen en kunnen er oppervlakkige korstjes ontstaan.

 • Het is mogelijk dat door acnetherapie de acne tijdelijk toeneemt de dagen na de behandeling.
 • Kort na de behandeling kan de huid gevoelig zijn.

 Aanvullende behandelingen

De huidtherapeut kan acné op verschillende manieren behandelen. Afhankelijk van het type acne kan acnetherapie gecombineerd worden met andere behandelmethoden;

Naast de huidtherapeut kan de acné ook worden behandeld door een arts. Deze schrijft medicijnen voor om de acne te behandelen. De huidtherapeut past in dit geval behandelingen toe om de werking van de medicatie te ondersteunen.

Duur van de behandeling

Acnetherapie duurt gemiddeld 30 minuten tot 60 minuten.

Er zijn meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

 

Acnetherapie

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken voor een kosteloos en vrijblijvend consult met de huidtherapeut. U kunt zowel met als zonder verwijzing bij de huidtherapeut terecht. U kunt ons bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie. Wij verzoeken u onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult;

 • Aanvraagformulier of verwijzing (indien van toepassing)
 • Verzekeringspasje
 • Identiteitsbewijs
 • Actueel Medicatie Overzicht (indien van toepassing).

Na de afspraak

Na acnetherapie zijn de volgende adviezen van belang:

 • Zelfzorg correct toepassen met daarvoor geschikte producten
 • Voorkom manipulatie/beschadiging van de acne
 • Advies over blootstelling aan de zon opvolgen

 

Acnetherapie

Wordt acnetherapie bij DC Klinieken vergoed?

De vergoeding van acnetherapie is afhankelijk van de locatie van de acne, het type behandeling en het type verzekering. Indien u wilt weten of u voor een vergoeding in aanmerking komt of specifieke informatie wenst over uw vergoeding dient u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Kijk in de prijslijst huidbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan bij vergoedingen of neemt u dan contact op met de huidtherapeut via telefoonnummer (071) 560 55 20 (Voorschoten) of mail naar huidtherapie@dcklinieken.nl.