• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Haarreductie

Wat houdt haarreductie in?

Haarreductie of laserontharing is een cosmetische behandeling waarmee overmatige haargroei langdurig tot permanent verwijderd kan worden. Bij DC Klinieken vindt haarreductie plaats met behulp van een IPL-laser, waarmee effectief ongewenst haar verwijderd kan worden. De IPL-laser produceert licht met hoge energie. Door deze energie worden de haren en de pigmentcellen rond de haarwortel opgewarmd en vernietigd. Omdat alleen haren in de vroege groeifase gevoelig zijn voor ontharing met de IPL, zal de behandeling meerdere malen herhaald moeten worden. Het aantal behandelingen hangt af van de dichtheid, de kleur en de plaats van de beharing.

Geen verwijzing nodig

Haarreductie valt onder de niet-verzekerde zorg. U heeft dus geen verwijzing nodig.

Het spreekuur

Het eerste gesprek met de huidtherapeut is vrijblijvend. Tijdens dit gesprek krijgt u uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. Tijdens dit gesprek krijgt u een eerlijk advies en een zo volledig mogelijk beeld van de behandeling en de periode erna. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg. De laserspecialiste bepaald tijdens dit eerste consult of u geschikt bent voor een behandeling. Zo wordt een behandeling met de IPL-laser in het algemeen niet toegepast bij zwangere vrouwen. Ook een van nature donker gekleurde en sterk zongebruinde huid is minder geschikt voor een laserbehandeling, omdat een IPL-behandeling in dat geval pigmentvlekken kan veroorzaken.

De behandeling

Voor de behandeling zullen de haren worden afgeschoren. Daarna wordt de gekoelde behandelkop op de huid geplaatst. Tijdens de behandeling moet door iedereen die in de behandelruimte aanwezig is, een speciale bril worden gedragen die de ogen tegen het licht moet beschermen. Wanneer de energiestraal de huid treft voelt men een klein prikje. De roodheid die tijdens de behandeling ontstaat verdwijnt na enkele uren tot enige dagen. Enkele dagen na de behandeling zullen stoppeltjes ontstaan. Dit zijn haren die adequaat behandeld zijn. Deze zullen vanzelf verdwijnen.

Haarreductie

Afspraak maken

Voor haarreductie moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

Het doel van haarreductie is het reduceren van ongewenste beharing. Een langdurige afname van het aantal haren wordt beoogd, maar kan nooit vooraf gegarandeerd worden. De haren die na de behandeling overblijven zijn vaak dunner en lichter dan daarvoor.

Haarreductie

Wordt haarreductie bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Haarreductie valt niet onder de basisverzekering en wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk voor actuele prijzen van haarreductie in de prijslijst laserbehandelingen onder overzicht tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.