• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Behandeling huidkanker

Wat houdt behandeling van huidkanker in?

De behandeling van huidkanker is voor patiënten met verschillende typen huidkanker. Tijdens de behandeling van wordt gekeken naar de plaats en grootte van de tumor, lichamelijke conditie en leeftijd van de patiënt.

Spreekuur dermatologie

Behandeling van huidkanker wordt uitgevoerd na bezoek aan de dermatoloog tijdens het spreekuur dermatologie. Deze heeft na het intakegesprek met u een diagnose gesteld en besloten tot behandeling van huidkanker.

Het onderzoek

Nadat de specialist samen met u heeft besloten tot behandeling van de huidkanker, kan er gekozen worden uit een aantal verschillende behandelingen, afhankelijk van het type huidkanker:

  • Stikstofapplicatie
  • Operatief verwijderen
  • Toegepaste lokale therapie met medicinale crèmes
  • Photodynamische therapie (PDT): een behandeling met een therapeutische crème die minder aanleiding geeft tot littekenvorming. Deze crème wordt actief wanneer hij wordt blootgesteld aan licht van een bepaalde golflengte.

Uitslag naar uw (huis)arts

De uitslagen van de behandeling worden binnen 24 uur na het onderzoek naar uw verwijzende (huis)arts gestuurd.

Behandeling huidkanker

Afspraak maken

Voor de behandeling van huidkanker moet u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Wilt u svp onderstaande documenten meenemen:

Behandeling huidkanker

Wordt behandeling van huidkanker bij DC Klinieken vergoed?

Ja. Behandeling van huidkanker valt onder het spreekuur dermatologie en wordt volledig door uw zorgverzekeraar vergoed als u een verwijzing van uw (huis)arts hebt. Houd wel rekening met uw eigen risico.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.