• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Rimpelbehandeling

Wat is een rimpelbehandeling?

De elasticiteit van uw huid neemt af ten gevolge van het natuurlijke verouderingsproces. Het gelaat verliest vulling en rimpels zijn het gevolg. Een rimpelbehandeling is de uitkomst als u zich stoort aan rimpelvorming maar nog geen operatieve behandeling wilt ondergaan, zoals een facelift.

De behandeling kan toegepast worden voor het verfraaien van de contouren van het gelaat, de correctie van rimpels en het geven van meer volume aan de lippen.

Een rimpelbehandeling met injecteerbare vulmiddelen heeft bewezen dat zij een van de weinige verjongende schoonheidsbehandelingen is, die onmiddellijk resultaat biedt.

Waarvoor een rimpelbehandeling?

Een rimpelbehandeling is zeer effectief tegen:

  • Fronsrimpels
  • Lachrimpels
  • Rimpels tussen neus en mond
  • Rimpels rond de lippen
  • Vermindering van diepe littekens acne

Geen verwijzing nodig

De rimpelbehandeling valt onder niet-verzekerde zorg. Dit betekent dat u zelf de behandeling moet betalen en geen verwijzing nodig heeft. U kunt ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Het eerste gesprek met de cosmetisch arts is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. Hij onderzoekt het betreffende gebied en bepaalt, samen met u, de juiste behandelmethode. Vervolgens legt hij uit wat de behandeling inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

Er bestaan meerdere vulmiddelen met verschillende eigenschappen. DC Klinieken werkt met de producten Restylane, Perlane en Juvéderm.

De behandeling

Voor de rimpelbehandeling gebruikt de cosmetisch arts een kleine, dunne injectienaald. Hiermee spuit hij druppelsgewijs het vulmiddel in de huid. Hij plaatst de spuit oppervlakkig in het verloop van de rimpel. Meestal is voor deze behandeling geen verdoving nodig.  Anders volstaat een verdovende crème.

Bij het gebruik van een tijdelijk middel zult u steeds met tussenpozen afhankelijk van de gebruikte stof, opnieuw behandeld  moeten worden. Dit varieert van enkele maanden tot ongeveer 2 jaar. Tevens kunnen deze middelen goed gecombineerd worden met een botuline toxine/Dysport behandeling welke de spiertjes voor langere tijd minder beweeglijk maken. Met deze combinatiebehandeling kunt u in ieder geval een eventuele facelift een aantal jaren uitstellen.

Rimpelbehandeling

Afspraak maken

Voor een rimpelbehandeling kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Tijdens de rimpelbehandeling wordt gebruik gemaakt van collageen, dit kan een allergische reactie geven. U kunt vooraf een allergietest ondergaan.
  • Een rimpelbehandeling is van tijdelijke aard. Om het gewenste resultaat zo lang mogelijk te behouden, dient u regelmatig een rimpelbehandeling te ondergaan. Dit kan variëren van enkele maanden tot twee jaar.

Rimpelbehandeling

Wordt een rimpelbehandeling bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Een rimpelbehandeling valt niet onder de basisverzekering en wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Kijk in de prijslijst injectables onder overzicht tarieven voor actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.