• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Pigmentbehandeling

Wat is een pigmentbehandeling?

Pigmentvlekken zijn tevens onschuldig. Om cosmetische redenen ontstaat vaak de wens deze te laten behandelen. Naarmate de huid verouderd zien we dat de pigmentcellen niet meer in een mooi egaal verspreide structuur in de huid liggen. Er kunnen bruine tot donkerbruine vlekken ontstaan die eruit zien als moedervlekken.

Geen verwijzing nodig

De pigmentbehandeling valt onder de niet-verzekerde zorg en moet u zelf betalen. Hiervoor heeft u dus geen verwijzing nodig en kunt u ons direct bellen voor een afspraak.

Het spreekuur

Het eerste gesprek bij de laserspecialist is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. U krijgt tevens advies en er wordt u uitgelegd wat u na de behandeling nog kunt verwachten. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg.

De laserspecialiste bepaalt tijdens dit eerste consult of en welke behandeling voor u geschikt is. Verder wordt gekeken of uw verwachtingen overeenstemmen met de resultaten van de pigmentbehandeling.

De behandeling

De pigmentvlekken absorberen de kleur van het laserlicht. Door een zeer korte puls te gebruiken zal de lichtstraal een soort explosie van energie laten ontstaan in de pigmentlaag. Het pigment zal in zulke kleine stukjes uiteen vallen dat de macrophagen (het lichaamseigen opruimsysteem) in staat zijn de minuscule deeltjes uit het lichaam te verwijderen.

Na de behandeling ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken wordt de huid na afloop gekoeld. De zwelling kan enkele uren aanhouden.

Pigmentbehandeling

Afspraak maken

Voor een pigmentbehandeling kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • De frequente van de behandeling hangt af van de omvang van het behandelde gebied.

Pigmentbehandeling