• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Overmatig zweten

Wat houdt overmatig zweten in?

Overmatig zweten is een veelvoorkomende klacht. De zweetproductie kan zich zo ontwikkelen, dat u zelfs last ondervindt tijdens dagelijkse activiteiten.

Overmatig zweten kan ontstaan door bijvoorbeeld hormonale veranderingen, overgewicht of gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Gelukkig is de klacht gemakkelijk en effectief te verhelpen met een betrekkelijk nieuwe therapie; het inspuiten van de huid met kleine hoeveelheden. Het middel zorgt voor blokkade van de signalen van de zenuwen die de zweetklieren aanzetten tot zweetproductie, waardoor het overmatig zweten stopt.

Verwijzing

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en pakket wordt de behandeling tegen overmatig zweten (deels) vergoed. Bij twijfel kunt u contact met ons opnemen.

Het spreekuur

Het eerste gesprek met onze cosmetisch arts is vrijblijvend. Tijdens dit gesprek krijgt u uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. De cosmetisch arts onderzoekt het betreffende gebied en bepaalt samen met u de juiste behandelmethode. Vervolgens legt hij uit wat de behandeling inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

De behandeling

De injectables worden in kleine hoeveelheden ingespoten. De stof zorgt ervoor dat de zweetkliertjes worden verlamd en dus niet meer werken. De meeste patiënten ervaren de injecties niet als pijnlijk. De behandeling kan direct tijdens uw eerste consult met de arts uitgevoerd worden.

Overmatig zweten

Afspraak maken

Voor een behandeling tegen overmatig zweten kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Wilt u s.v.p. de volgende zaken meenemen:

Belangrijk

  • Het effect van de behandeling is enkele dagen na de behandeling merkbaar. De werkingsduur van de behandeling verschilt per persoon.
  • Na gemiddeld 6 tot 12 maanden kan het effect verdwenen zijn. U kunt de behandeling na deze periode herhalen. Het resultaat houdt na meerdere behandelingen langer aan.
  • Het is een zeer effectieve therapie en het effect houdt een aantal maanden aan. De behandeling moet daarna weer herhaald worden.

Overmatig zweten

Wordt een behandeling tegen overmatig zweten bij DC Klinieken vergoed?

Soms. Een behandeling tegen overmatig zweten wordt in de meeste gevallen vergoed door uw zorgverzekeraar, als er sprake is van een medische indicatie. Het ligt echter aan uw zorgverzekeraar en polis of u in aanmerking komt voor (volledige) vergoeding van deze zorg.

Kijk in de prijslijst injectables onder overzicht tarieven voor actuele tarieven als u zelf de kosten voor deze behandeling moet betalen.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.