• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Injectables

Wat zijn injectables?

Met de behandeling van injectables (onder andere fillers) kunt u de afnemende elasticiteit van uw huid tegengaan. Dit is het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Het gelaat verliest vulling en rimpels zijn het gevolg. Een rimpelbehandeling is de uitkomst als u zich stoort aan rimpelvorming maar nog geen operatieve behandeling wilt ondergaan, zoals een facelift.

Injectables zorgen ervoor dat de spiertjes die rimpels veroorzaken niet meer worden aangespannen. Alle andere zenuwfuncties blijven intact en de huid wordt niet gevoelloos. De rimpel die erdoor wordt veroorzaakt, verdwijnt.

Naast de toepassing van een rimpelbehandeling, wordt deze behandeling ook gebruikt tegen overmatig transpireren. Bij de meeste mensen die een grote zweetproductie hebben is de oorzaak helaas niet aan te wijzen. Toch kan hun zweetproductie zo fors zijn dat zij belemmerd worden in het dagelijks sociale leven. Gelukkig is de klacht gemakkelijk en effectief te verhelpen met een betrekkelijk nieuwe therapie; het inspuiten van de huid met kleine hoeveelheden.

Verwijzing

De behandeling tegen overmatig zweten wordt met een verwijzing van de huisarts een aantal keren per jaar vergoed.

Een rimpelbehandeling valt onder de niet-verzekerde zorg, deze behandeling moet u dan zelf betalen.

Het spreekuur

Het eerste gesprek met de cosmetisch arts is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen Hij onderzoekt het betreffende gebied en bepaalt samen met u de juiste behandelmethode. Vervolgens legt hij uit wat de behandeling inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

De behandeling

Per behandeling worden kleine hoeveelheden in de spier gespoten. Door het middel stagneert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spierbewegingen achterwege blijven. Een verdoving is niet nodig. De behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren, wel kan de huid gevoelig zijn na een behandeling.

Injectables

Afspraak maken

Voor een behandeling met injectables kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 35 57 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • Het effect van de behandeling is enkele dagen na de behandeling zichtbaar;
  • Na 4 tot 6 maanden kan het effect verdwenen zijn;
  • U kunt de behandeling na deze periode herhalen. Het resultaat houdt na meerdere behandelingen langer aan.

Injectables

Wordt een behandeling met injectables bij DC Klinieken vergoed?

Ja en nee. Een behandeling met injectables tegen overmatig zweten wordt een aantal keren vergoed met een verwijzing van uw huisarts. Een rimpelbehandeling met injectables wordt niet vergoed.

Kijk in de prijslijst injectables onder overzicht tarieven voor actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.