• Behandeling
  • Praktische informatie
  • Vergoeding

Couperose behandeling

Wat is een couperose behandeling?

Bij couperose zijn bloedvaatjes zichtbaar door de huid. Op de huid vormen kleine, zichtbare bloedvaatjes. Het bloed kan niet meer uit deze bloedvaten, waardoor het gezicht rood aandoet. Vaak wordt een couperose behandeling ondergaan om cosmetische redenen, maar de aandoening kan ook klachten geven. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden.

Geen verwijzing nodig

De couperose behandeling valt onder de niet-verzekerde zorg en moet u zelf betalen. Hiervoor heeft u dus geen verwijzing nodig en kunt u ons direct bellen voor een afspraak.

Het consult

Het eerste gesprek bij de laserspecialist is vrijblijvend. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw wensen kenbaar te maken en vragen te stellen. U krijgt tevens advies en er wordt u uitgelegd wat u na de behandeling nog kunt verwachten. Deze informatie wordt bovendien op schrift gesteld in de vorm van een behandelovereenkomst en instructies voor de voor- en nazorg.

De laserspecialiste bepaalt tijdens dit eerste consult of en welke behandeling voor u geschikt is. Verder wordt gekeken of uw verwachtingen overeenstemmen met de resultaten van de couperose behandeling.

De behandeling

Gedurende de behandeling krijgt u een beschermende bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. Daarna wordt de gekoelde laserkop op de huid geplaatst. De behandeling is in principe niet pijnlijk. De meeste mensen ervaren het als ‘lichte prikjes’.

Door middel van lichtproductie met hoge energie wordt de couperose behandeld. Door de energie worden rode bloedcellen en dus ook bloedvaatjes in de huid selectief opgewarmd, waarna ze verdrogen.

Na de behandeling ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er kunnen ook korsten ontstaan. Om dit te beperken wordt de huid na afloop gekoeld. De zwelling kan enkele uren aanhouden.

DC Klinieken beschikt over laserapparaten waarmee couperose effectief verwijderd kan worden; de IPL Lumenis One en de Mydon vaatlaser.  De IPL laser wordt gebruikt bij een lichte vorm van couperose en de Mydon vaatlaser bij een grovere vorm.

Couperose behandeling

Afspraak maken

Voor een couperose behandeling kunt u altijd een afspraak maken. Voor het maken van een afspraak hebt u geen verwijzing nodig. U kunt ons direct bellen voor een afspraak: 0800 231 3557 (gratis). Wij zijn telefonisch bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur.

Voor de afspraak

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten eerder aanwezig te zijn. U kunt zich dan melden bij onze balie.

Belangrijk

  • De frequente van de behandeling hangt af van de omvang van het behandelde gebied.

Couperose behandeling

Wordt een couperose behandeling bij DC Klinieken vergoed?

Nee. Een couperose behandeling valt niet onder de basisverzekering en wordt niet door uw zorgverzekeraar vergoed.

Kijk in de prijslijst laserbehandelingen onder overzicht tarieven voor actuele tarieven.

Meer informatie over vergoedingen bij DC Klinieken

Hebt u nog vragen over vergoedingen van zorg binnen DC Klinieken, kijk dan op de website onder vergoedingen. Of neem contact op met de financiële administratie via het telefoonnummer (035) 692 5500 of mail naar debiteuren@dcklinieken.nl.