Huid en uiterlijk

Welke zorg valt onder het zorgprofiel Huid en uiterlijk?

Dermatologie is een specialisme dat zich richt op huidziekten; aandoeningen aan huid, nagels en haar. Vrijwel iedereen heeft een of meerdere aandoeningen aan de huid, vaak zijn deze onschuldig. Als een huidziekte of andere dermatologische aandoening zich verder ontwikkelt, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Een bezoek aan een dermatologisch centrum biedt vaak uitkomst.

U kunt terecht voor de volgende problemen:

  • Behandeling van alle huidziekten;
  • Chronische huidproblemen;
  • Acute huidproblemen;
  • Screenend onderzoek naar huidkanker;
  • Allergie-onderzoek gerelateerd aan de huid;
  • Behandeling van spataderen.

Allergologie is een specialisme dat zich richt op de diagnose en behandeling van allergieën; een onverwachte en hevige reactie op bepaalde stoffen. Deze reacties kunnen variëren van mild (rode vlekken) tot heftige reacties (opzwellen). Om vast te stellen of u een allergie heeft, biedt vaak een allergietest uitkomst. 

U kunt voor de volgende allergieën terecht:

  • Allergieën van de huid: eczeem, galbulten, oedeem acne en huidinfecties, huiduitslag;
  • Allergieën aan de longen: chronische hoest, benauwdheid, astma bronchiale;
  • Allergieën aan de neus/ogen: neusverstopping, niesbuien/loopneus, traanogen, jeukende ogen;
  • Allergieën aan de darmen: krampen, obstipatie/verstopping, aanhoudende diarree, winderigheid, spugen.

Spataderbehandelingen wordt als specialisme flebologie omschreven en is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met aandoeningen van het aderlijke bloedstelsel, waaronder spataderen.

Huidtherapie is het paramedische specialisme dat zich bezighoudt met het behandelen van de gezonde, beschadigde of zieke huid. Het doel van huidtherapie is het opheffen, voorkomen en verminderen van de huidaandoeningen en eventuele bijkomende beperkingen.

De huidtherapeut is opgeleid om vele diverse huidaandoeningen op cosmetisch en paramedisch gebied te behandelen. Bij DC Klinieken werken huidtherapeuten nauw samen met onder andere huisartsen en dermatologen om goede kwaliteit van zorg te bieden. Bij DC Klinieken kunt u binnen dit specialisme terecht voor uiteenlopende huid- en laserbehandelingen.

Plastische chirurgie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het herstel van vorm en functie van de anatomie (structuur van het lichaam).

Bij DC Klinieken kunt u binnen dit specialisme terecht voor uiteenlopende behandelingen, zoals:

Cosmetiek is een specialisme dat zich richt op de uiterlijke kenmerken van de mens. Daarbij zijn de behandelingen gericht op het aanpassen van een of meerdere aspecten van het uiterlijk. Cosmetische behandelingen bestaan uit het verhelpen van aangeboren of verworven verminkingen of aanpassingen van niet-medische aard.

Blog over Huid en uiterlijk

De dermatologen, huidtherapeuten, allergologen en cosmetisch artsen van DC Klinieken hebben samen een blog. Elke maand schrijven zij over huidaandoeningen, behandelingen en ingrepen. Volg hun blog via www.huidenuiterlijkblog.nl