Orthopedie

Wat is orthopedie?
Orthopedie of Orthopaedische chirurgie is een specialisme dat alle aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat behandelt. Hiermee worden de botten, de gewrichten, de spieren, pezen en banden bedoeld. Op deze website vindt u de meest voorkomende operaties en behandelingen binnen DC Klinieken.

De orthopeed
De specialist binnen de orthopedie word orthopeed genoemd. Deze houdt zich bezig met de uitvoering van de orthopedische chirurgie en behandelt alle aandoeningen die te maken hebben met het steun- en bewegingsapparaat. Bij DC Klinieken loopt dat uiteen van een schouder- of heupprothese tot een meniscus operatie. Bij DC Klinieken werken uitsluitend ervaren en betrokken orthopedisch chirurgen, ieder met een eigen specialisatie.

Orthopedie bij DC Klinieken
Binnen het specialisme orthopedie kunt u bij ons terecht met de volgende klachten:

  • Knieklachten (Den Haag, Voorschoten, Amsterdam)
  • Heupklachten (Den Haag, Voorschoten, Amsterdam)
  • Rugklachten
  • Schouder- en elleboogklachten (Amsterdam)
  • Enkel- en voetklachten (Amsterdam)

De orthopeed ziet u eerst op het spreekuur waar uw klachten worden besproken en een lichamelijk onderzoek wordt uitgevoerd. De orthopeed kan besluiten om direct aanvullend onderzoek, zoals een MRI-onderzoek, röntgenonderzoek of echografie, uit te voeren.

Tijdens het behandeltraject ziet u steeds dezelfde arts, indien een operatie noodzakelijk blijkt wordt deze ook door dezelfde arts uitgevoerd. Er is dus veel ruimte voor persoonlijk contact.

Operatieve ingrepen
Blijken de klachten na het spreekuur en aanvullend onderzoek van dusdanige aard te zijn, dat u slecht kan functioneren en veel pijn heeft, dan kan er besloten worden tot een operatie. Deze operaties worden vakkundig uitgevoerd in onze klasse-A operatiekamers in Amsterdam. Daarnaast heeft elke kliniek een samenwerkingsverband met een of meerdere regionale ziekenhuizen waardoor ook zwaardere operaties met langere nazorg veilig door ons kunnen worden uitgevoerd.

Verzekerde zorg
Alle behandelingen binnen dit specialisme vallen onder verzekerde zorg en worden, mits met een verwijzing, vergoed uit uw basisverzekering. Houdt u hierbij wel rekening met uw eigen risico.