Neurologie

Wat is neurologie?

Neurologie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het diagnosticeren en behandelen van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Een medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in de neurologie wordt een neuroloog genoemd. Hoofdpijn, krachtsverlies van een ledemaat, dubbel zien of een loopstoornis zijn voorbeelden van klachten waarmee mensen bij een neuroloog komen.

Neurologie bij DC Klinieken

Binnen dit specialisme kunt u terecht voor uiteenlopende klachten, van hoofdpijn tot rugklachten. Op het spreekuur neurologie worden vooral klachten van langere aard (chronische klachten) behandeld, die voornamelijk geconcentreerd zijn rond de rug (hernia klachten)

De neurologen van DC Klinieken zijn er vooral om te luisteren naar uw verhaal, waarna deze u aanvullende vragen zal stellen. Door goed bij u uit te vragen wat uw problemen zijn, komt de neuroloog tot een passend behandeltraject om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Snel terecht voor aanvullend onderzoek

Tijdens het spreekuur moet vaak aanvullend onderzoek worden verricht. Dat is vervelend en kan normaal gesproken veel tijd kosten. Omdat de medische centra bij DC Klinieken optimaal zijn ingericht voor dergelijk onderzoek, kunt u vaak op dezelfde dag nog alle aanvullende onderzoeken ondergaan en krijgt u vaak dezelfde dag de uitslag van de neuroloog.