Maag- Darm- Leverziekten

Wat houdt het specialisme maag-darm-leverziekten in?

Het specialisme Maag-Darm-Leverziekten, ook wel gastro-enterologie of MDL genoemd, omvat de diagnostiek en behandeling van ziekten van de spijsverteringsorganen. Bij DC Klinieken kunt u terecht voor verschillende onderzoeken voor slokdarm, maag, twaalfvingerige darm en dikke darm.

De MDL-arts

De specialist binnen het Maag-Darm-Leverziekten specialisme heet een MDL-arts. Deze is gespecialiseerd in alle aandoeningen rondom de spijsverteringsorganen, van verstoppingen tot alvleesklierkanker.  Bij DC Klinieken hebben de MDL-artsen zich toegelegd in het opsporen van ontstekingen, zweren, bloedingen of gezwellen in de darmen en maag.

Maag-Darm-Leverziekten bij DC Klinieken

Binnen het specialisme Maag- Darm- Leverziekten kunt u terecht de volgende onderzoeken:

Bovenstaande onderzoeken gaan altijd via een verwijzing van de huisarts. Het is tevens van belang dat het centrum vooraf op de hoogte is van uw medicatiegebruik.

Dagbehandeling

Bij DC Klinieken kunt u de darmonderzoeken ondergaan met een roesje. Hierdoor wordt de behandeling dragelijker en ervaart u deze onderzoeken als minder zwaar. Onze centra die deze onderzoeken uitvoeren, zijn uitgerust met een dagbehandeling. Deze aparte afdeling is speciaal opgezet om u in een veilige omgeving op een rustige en verantwoorde wijze bij te laten komen van het onderzoek.