Missie, visie en kernwaarden

Onze missie – hoogwaardige zorg

Wij willen kwalitatief hoogwaardige medische zorg bieden zonder wachtlijst. Wij behandelen onze patiënten daarbij op een persoonlijke manier, in een herkenbare veilige en prettige omgeving.

Onze visie – toonaangevende organisatie

Onze centra bieden zeer veel kwalitatief hoogwaardige onderzoeken en behandelingen. Wij willen toonaangevend en vooruitstrevend zijn en blijven binnen elk specialisme waarin wij actief zijn, door middel van patiëntenvriendelijkheid, kleinschaligheid, snelheid, veiligheid en kwaliteit.

Onze kernwaarden

Dialoog

Wij willen zorg bieden waar onze patiënten echt iets aan hebben. Daarom zijn wij voortdurend in gesprek met verwijzers en zorgverzekeraars. Zo krijgen we in kaart waar behoefte aan is en welke ontwikkelingen er zijn binnen de zorg. Door continu met deze partijen in gesprek te blijven, ontstaan goede en langdurige samenwerkingsverbanden. Zo blijven wij in staat om goede zorg te bieden die is afgestemd op de wensen van onze patiënten.

Professionaliteit

Alle centra binnen ons bedrijf moeten op een doelmatige, verantwoorde en winstgevende wijze hun bedrijf uitoefenen binnen de te leveren zorg. De nieuwe merknaam stimuleert een uniforme wijze van communicatie, zowel extern als intern. Extern resulteert dit in een transparante werkwijze met uitstekende prijs-kwaliteitverhoudingen. Intern in het betrekken en motiveren van onze medewerkers door een prettige en veilige werkomgeving te creëren.

Kwaliteit en veiligheid

Groei van zorg betekent ook een toename van patiëntenstromen en complexiteit waarbinnen de zorg wordt geleverd. Door behaalde keurmerken en interne projecten, zoals ‘Veilig = Heilig’, worden kwaliteit en veiligheid van onze zorg, patiënten en medewerkers altijd gegarandeerd.

Persoonlijke benadering

We doen er alles aan om onze patiënten volledig en duidelijk te informeren. Het is belangrijk dat we patiënten niet verwarren met ingewikkelde informatie. Wij willen dat zij precies weten wat zij van een behandeling bij DC Klinieken kunnen verwachten. Ook willen wij met alle partijen op dezelfde manier communiceren. Er is voor iedereen evenveel tijd en aandacht: voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars.