Frank Roovers

Je doelen bereiken en vasthouden aan je idealen. Doorzettingsvermogen waardoor je, juist op de lange termijn, resultaten bereikt.

Het is het verhaal van DC Klinieken, maar ook het verhaal van topsporter Frank Roovers. DC Klinieken steunt deze zwematleet op weg naar de Olympische Spelen.

             
Topniveau

Frank Roovers zwemt al sinds zijn 6e. Hij begon bij zwemvereniging De Houtrib in Lelystad en zwemt momenteel in Eindhoven. Naast zijn gewone leven als VWO-scholier, staat alles in het teken van de zwemsport. In 2014 heeft hij zich gekwalificeerd voor de Europese Jeugd Olympische spelen (EYOF) en op de lange termijn is het doel deelname aan de Olympische Spelen. De inspanningen hebben al geleid tot uitstekende resultaten. Zo behaalde Frank in februari 2014 op de Nederlandse kampioenschappen op alle negen afstanden een persoonlijk record en voor zes afstanden een medaille: twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Bovendien behaalde hij een Nederlands record op de 400 wissel. In dezelfde maand haalde Frank tijdens een internationaal toernooi in Luxemburg een gouden en een zilveren medaille. Fantastische resultaten van een jonge sporter die alles in het werk stelt om zijn doelen te behalen. Het getuigt van karakter. Van uithoudingsvermogen én doorzettingsvermogen.

 

Het leven van een topsporter

Volg Frank Roovers via zijn blog.